Ημερίδα Διατροφής του Α.Σ. Αρετή Λαμίας : "Τρώω σωστά , Γυμνάζομαι συχνά , Ζω υγιεινά"

Like
Share to Facebook
Ημερίδα Διατροφής  του Α.Σ. Αρετή Λαμίας :  "Τρώω σωστά , Γυμνάζομαι συχνά , Ζω υγιεινά"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  07/11/2015 στις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου HOME στην Αγριελιά, η ημερίδα διατροφής με τίτλο: Τρώω σωστά / Γυμνάζομαι συχνά / Ζω υγιεινά, στα πλαίσια ενημέρωσης αθλητών και γονέων του αθλητικού συλλόγου ΑΡΕΤΗ ΛΑΜΙΑΣ .

Η ομιλήτρια της  ενημερωτικής εκδήλωσης Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κα. Εύα Μακρή, MSc αναφέρθηκε  στην σημασία της σωστής διατροφής και ενυδάτωσης  των παιδιών στον αθλητισμό. Συγκεκριμένα, ανέπτυξε τις πιο πρόσφατες διατροφικές συστάσεις για παιδιά και εφήβους που ασχολούνται με την κολύμβηση, δίνοντας έμφαση στις ιδιαίτερες ανάγκες των μικρών αθλητών  σε ενέργεια, πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και λίπη καθώς και στην ενυδάτωση. Τέλος, παρουσίασε τις ενδεικτικές συνθέσεις  των προ- και μετα-αγωνιστικών γευμάτων για τη βελτιστοποίηση των αθλητικών επιδόσεων των νεαρών κολυμβητών καθώς και τον προτεινόμενο χρόνο κατανάλωσής τους, δίνοντας πρακτικά παραδείγματα γευμάτων.

Στο τέλος της ημερίδας, οι γονείς και οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά τους και να συζητήσουν μαζί με την Κα Εύα Μακρή τυχόν απορίες τους.

Οι προπονητές της Αρετής Λαμίας, Κος Κωνσταντίνος Σιούτας και Κος Κρίκος  Γιάννης ,το γυμναστήριο HOME καθώς και η Κα Εύα Μακρή-Κλινική Διαιτολόγος –Διατροφολόγος ευχαριστούν θερμά τους μικρούς αθλητές και τους γονείς για την συμμετοχή τους. 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πίσω στα άρθρα
Linkedin YouTube Insta_logo_white