Σπιρουλίνα

Like
Share to Facebook
Σπιρουλίνα

Η Σπιρουλίνα περιέχει περισσότερες από 100 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες, και αποτελεί, εξισορροπημένο και πλήρες τρόφιμο. Έχει πολύ μεγάλη πεπτικότητα (95%), σε σύγκριση με αυτή των περισσότερων τροφίμων που είναι  μόνο 10-15%. Το κυανό χρώμα της οφείλεται στην φυκοκυανίνη, ενώ το πράσινο στην χλωροφύλλη.

Η Σπιρουλίνα περιέχει πρωτεΐνη (50-70%), λιπίδια (5-7%),σάκχαρα (15-25%),βιταμίνες (Β1,Β5 και Β6), ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Επίσης περιέχει:

Βιταμίνη Β12: 2-6 φορές περισσότερο από το ωμό βοδινό συκώτι

Σίδηρο: 58 φορές περισσότερο από το ωμό σπανάκι και 28 φορές περισσότερο από το ωμό βοδινό συκώτι

Βιταμίνη Ε: 3 φορές περισσότερο από το ωμό φύτρο σταριού & 49% καλύτερη απορρόφηση από την συνθετική βιταμίνη Ε.

Βήτα Καροτίνη: 25 φορές περισσότερο από τα ωμά καρότα

Αντιοξειδωτικά : Ψευδάργυρο,μαγγάνιο,χαλκό,μεθειονινη, σελήνιο ....

Χλωροφύλλη: 5-30 φορές περισσότερο από το σταροχορτο και κριθαρόχορτο.

 

Επιστημονικές έρευνες τονίζουν ιδιαίτερα τη θερικη επιδραση της διατροφης με σπιρουλινα στην αντιμετωπιση των παρακατω προβληματων υγειας:

  • Αρθρίτιδες
  • Αναιμίες
  • Παχυσαρκίας
  • Καρκινογένεσης
  • Υποσιτισμού
  • Ιογενων Λοιμοξεων
  • Υπερχοληστερολαιμίας
  • Ενισχυση ανοσοποιηκου συστηματος
  • Βελτιωση μεταβολισμού
  • Καταθλιψη
  • Αποτοξινωση Συκωτιού
  • Δερματολογικές Ασθένειες
  • Αλτσχαιμερ
  • Δυσκοιλιότητα
  • Εμμηνόπαυση
  • Οστεοπόρωση

 

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Η Σπιρουλίνα θα πρέπει να αποφεύγεται από άτομα που πάσχουν από φαινυλκετονουρία, επειδή είναι πρωτεϊνούχο τρόφιμο και περιέχει φαινυλαλανίνη. Επίσης,  ατομα με υπερθυρεοειδισμό ή άλλες διαταραχές του θυρεοειδή πρέπει να βεβαιώνονται ότι το προϊόν σπιρουλίνας που επιλέγουν δεν περιέχει καθόλου ιώδιο.

 

 

 

 

Linkedin YouTube Google+