Εύα Μακρή

Bιογραφικό Σημείωμα

Like
Share to Facebook

H Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Εύα Μακρή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λαμία. Σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α) στην Αθήνα από όπου αποφοίτησε το 1998 με ειδικότητα στην Ενόργανη γυμναστική. Παράλληλα με τις σπουδές της στην Αθήνα φοιτούσε στο B.C.H Fitness College για περαιτέρω εξειδίκευση στον τομέα του γυμναστηρίου και ομαδικών προγραμμάτων. Από το 1998 έως και το 2000 εργάστηκε ως  γυμνάστρια σε γυμναστήρια της Αθήνας και της Λαμίας.

Το 2000-2003  σπούδασε στο Λονδίνο , University  Of Greenwich, Human Nutrition BSc. (Αναγνωρισμένο από Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π ως ισότιμο και αντίστοιχο με πτυχίο από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας  Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου). Συνέχισε τις σπουδές της στην Μ. Βρετανία (2004) στο University of Surrey, Roehampton  ολοκληρώνοντας το  μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο Master Of Science (MSc) in Clinical Nutrition. (Αναγνωρισμένο από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π)

Στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών , πραγματοποίησε πρακτική άσκηση που περιλάμβανε παρακολούθηση ασθενών σε κλινικό περιβάλλον, σύνταξη διαιτολογίου, διατροφική συμβουλευτική και παρακολούθηση συστημάτων παραλαβής και διανομής τροφίμων στα νοσοκομεία: Γενικό Κρατικό Γ. Γεννηματάς (Γαστρεντερολογική Κλινική, Πλαστική Χειρουργική, ΜΕΘ), στο Σισμανόγλειο (Πνευμονολογική Κλινική, ΜΕΘ), στον Ερυθρό Σταυρό (Νεφρολογική, Καρδιολογική, Νευρολογική Κλινική) και στο Τζάνειο (Σακχαρώδης Διαβήτης, Παχυσαρκία). Την διετία (2004-2006) εργάστηκε σε εταιρία διατροφής στο Σύνταγμα.

Από το 2006 έως και σήμερα διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στην Λαμία και από το 2013 διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο και στο Καρπενήσι. Από το 2012 διδάσκει μαθήματα διατροφής στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας. Υπήρξε αναπληρωματικό μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής ελέγχου Κέντρων αδυνατίσματος και Διαιτολογικών γραφείων Ν. Φθιώτιδας.

Συμμετέχει στα περισσότερα συνέδρια , συμπόσια από το 2006.Απο το 2007 έως και το 2009 υπήρξε επιστημονική συνεργάτης διαφόρων τηλεοπτικών εκπομπών του τηλεοπτικού σταθμού  STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Πραγματοποιεί ομιλίες σε σχολεία σχετικά με τη διατροφική διαπαιδαγώγηση των παιδιών και την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας. Είναι μέλος της  Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας και του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων.

Παράλληλα, αρθρογραφεί τακτικά σε εφημερίδες (Επίκαιρος) και περιοδικά ("Διατροφούληδες" & ΕΓΩ weekly) καθώς και σε portal υγείας και διατροφής όπως: www.diatrofi.gr , www.ifitnessbook.com , www.dromostherapeia.gr , www.trofoupoli.gr , www.lifesharing.gr και www.myself.gr .

Εύα Μακρή

Linkedin YouTube Insta_logo_white