Εάν παραλείψω γεύματα, θα χάσω περισσότερα κιλά : Μύθος ή Αλήθεια

Like
Share to Facebook
Εάν παραλείψω γεύματα, θα χάσω περισσότερα κιλά : Μύθος ή Αλήθεια

Μύθος!

Πολλά άτομα συχνά παραλείπουν γεύματα, με σκοπό να χάσουν το περιττό βάρος. Η παράλειψη γευμάτων οδηγεί σε τσιμπολόγημα, αυξημένο αίσθημα πείνας, υπερκατανάλωση τροφής στο επόμενο γεύμα  και επιθυμία για τρόφιμα  που είναι πλούσια σε λίπος και ζάχαρη.

Όταν μένουμε πολλές ώρες νηστικοί, τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα μας μειώνονται δραματικά. Όταν  κάποιος μένει νηστικός για πολλές ώρες, τα αποθέματα γλυκόζης θα εξαντληθούν, θα εμφανιστεί υπογλυκαιμία, και  αν το άτομο που έχει υπογλυκαιμία παραμείνει νηστικό, τότε το λίπος και η πρωτεΐνη θα χρησιμοποιηθούν ως πηγή ενέργειας, και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή κετονών, ουσιών που είναι πολύ βλαβερές για τον οργανισμό. Όταν ο οργανισμός «υποσιτίζεται», ενεργοποιούνται μηχανισμοί εξοικονόμησης θερμίδων με φυσικό επακόλουθο την μείωση του βασικού μεταβολισμού.

Επιπλέον, τα συχνά γεύματα προάγουν την παραγωγή γλυκαγόνης, ορμόνης που ευνοεί την καύση του σωματικού λίπους ,δραστηριοποιεί την παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών και αποτρέπει την υπερπαραγωγή κορτιζόλης.

Είναι λοιπόν σημαντικό , να τρώτε κάθε 3 ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας, ώστε ο οργανισμό να κάνει καύσεις. Τα γεύματα θα πρέπει να είναι μικρά, με το βραδινό πάντα μικρότερο από το μεσημεριανό, να τρώγονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, και το τελευταίο να λαμβάνεται τουλάχιστον 3 ώρες πριν το βραδινό ύπνο, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία  της πέψης.

 

Linkedin YouTube Insta_logo_white