Κρέμα καραμελέ

Like
Share to Facebook
Κρέμα καραμελέ

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ:

Για τη καραμέλα:

  • 30 γρ. νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη

Για τη κρέμα:

  • 500 γρ. γάλα
  • 4 αυγά
  • 10 γρ. στέβια
  • Φλούδες από 1 λεμόνι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

Για την καραμέλα:

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε ότου γίνει σκούρα καραμέλα
  • Αδειάζουμε αμέσως από λίγη καραμέλα σε φαρμάκια της κρεμ καραμελέ 

 

Για την κρεμά:

  • Ζεσταίνουμε το γάλα με τις φλούδες από το λεμόνι. Δεν το αφήνουμε να βράσει.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά τη στέβια μαζί με τα αυγά
  • Ρίχνουμε σε αυτά το μίγμα γάλακτος και ανακατεύουμε και σουρώνουμε σε μια τρυπητή κουτάλα
  • Γεμίζουμε τα φορμάκια πάνω από τη καραμέλα και τα νομοθετούμε σε ένα ταψάκι
  • Προσθέτουμε νερό στο ταψί και ψήνουμε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 0C για περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  • Ξεφορμάρουμε. Αν χρειαστεί, βοηθάμε με ένα μαχαίρι μόνο την επιφάνεια.
Linkedin YouTube Insta_logo_white