Οστεοπόρωση

Like
Share to Facebook
Οστεοπόρωση

Το παγωτό είναι ο μεγαλύτερος διατροφικός «πειρασμός» του καλοκαιριού, αλλά και το πλέον παρεξηγημένο σνακ. Στην πραγματικότητα, διατροφικά είναι πολύ καλύτερο απ’ ό,τι νομίζουμε. Γι’ αυτό απολαύστε το, αλλά στο πλαίσιο μιας υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής. Υπάρχει παιδί σε αυτόν τον πλανήτη που να μην του αρέσει το παγωτό; Αποκλείεται! Το παγωτό ήταν, είναι και θα είναι η αγαπημένη καλοκαιρινή λιχουδιά των παιδιών και όχι μόνο. Θυμάμαι ότι όταν ήμουν μικρή, πάντα τα καλοκαίρια στην παρέα συναγωνιζόμασταν ποιος θα κάνει τα περισσότερα μπάνια και ποιος θα φάει τα περισσότερα παγωτά. Έχουν λοιπόν γεύση λαχταριστή, είναι δροσερά, χορταστικά και φυσικά αποτελούν την αγαπημένη επιλογή των παιδιών. Είναι ένα σνακ που το βρίσκουμε παντού και χωρίς ιδιαίτερο κόπο και μπορούμε να έχουμε ένα μικρό θρεπτικό γεύμα για το παιδί μας, ιδιαίτερα εύπεπτο και δροσιστικό.

Το παγωτό είναι ο μεγαλύτερος διατροφικός «πειρασμός» του καλοκαιριού, αλλά και το πλέον παρεξηγημένο σνακ. Στην πραγματικότητα, διατροφικά είναι πολύ καλύτερο απ’ ό,τι νομίζουμε

Γι’ αυτό απολαύστε το, αλλά στο πλαίσιο μιας υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής:

  • Ποτέ μην αγοράζετε στο παιδί σας παγωτό το οποίο έχει λιώσει και έχει επαναψυχθεί. Αυτό θα το καταλάβετε όταν το σχήμα του παγωτού μέσα στη συσκευασία δεν είναι αυτό που γνωρίζατε, αλλά φαίνεται παραμορφωμένο.
  • Επίσης, μην καταναλώνετε παγωτά που εμφανίζουν κρυστάλλους, αφού υποδηλώνουν ότι έχουν επαναψυχθεί.
  • Διατηρείτε το παγωτό πάντα στην κατάψυξη.

Μπορεί να καταναλωθεί άφοβα; Τι προσφέρει στα παιδιά;

Είναι λανθασμένη η εντύπωση ότι το παγωτό δεν έχει καμιά διατροφική αξία. Κάθε άλλο μάλιστα. Είναι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό σνακ που αν καταναλωθεί στη σωστή ποσότητα μπορεί να προσφέρει στα παιδιά πλούσια θρεπτικά συστατικά. Και αυτό γιατί φτιάχνεται από υλικά που ο παιδικός οργανισμός έχει ανάγκη, όπως γάλα, βούτυρο, κακάο, φρούτα κ.λπ. Το γάλα αποτελεί το κύριο συστατικό των παγωτών, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα θρεπτικό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά πρέπει να πίνουν περίπου 750ml – 1000ml γάλακτος για να καλύψουν τις ημερήσιες ανάγκες τους σε ασβέστιο. Με δεδομένο λοιπόν το γεγονός ότι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου στα παιδιά είναι ιδιαιτέρως αυξημένη, καθίσταται απαραίτητη η κατανάλωση τριών μερίδων γαλακτοκομικών καθημερινά. Παρ’ όλα αυτά, είτε γιατί πολλά παιδιά δεν είναι εξοικειωμένα με την κατανάλωση γάλακτος είτε για μεγαλύτερη ποικιλία και για να τους κάνουμε το χατίρι, μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη διατροφή τους εντάσσοντας και εναλλακτικές πηγές γάλακτος και ασβεστίου. Συνεπώς, το παγωτό είναι η ιδανική λύση και ιδιαίτερα εκείνο που περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα σε γάλα και είναι εμπλουτισμένο με ασβέστιο.

Προσοχή! Η διατροφική υποστήριξη και εκπαίδευση από ένα διαιτολόγο – διατροφολόγο κρίνεται απαραίτητη από την αρχή της κύησης για να θέσουμε από νωρίς τις βάσεις για την ομαλή εξέλιξη του βάρους σας!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Linkedin YouTube Insta_logo_white