Τρουφάκια Light

Like
Share to Facebook
Τρουφάκια Light

ΥΛΙΚΑ ΓΑ 25 ΤΕΜΑΧΙΑ:

  • 1 φλιτζάνι γάλα 1,5%
  • 2 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 25 γρ. Στέβια σε κρυσταλλική μορφή
  • 1-2 βανίλιες
  • 1 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι (προαιρετικά)
  • 17  (170 γρ.) φρυγανιές χωρίς ζάχαρη
  • σκόνη κακάο ή ινδοκάρυδο τριμμένο για την επικάλυψη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Θρυμματίζουμε τις φρυγανιές στο μούλτι
  2. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά εκτός από τις φρυγανιές και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν όλα ένα.
  3. Μετά βγάζουμε από φωτιά, ρίχνουμε τις φρυγανιές και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μίγμα ομοιόμορφο και να απορροφήσουν τα υγρά οι φρυγανιές.
  4. Βρέχουμε τα χέρια μας συχνά για να μην κολλάνε στο μείγμα και πλάθουμε τρουφάκια στο μέγεθος μικρού καρυδιού.
  5. Τέλος πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα κυλάμε στο πικρό κακάο και τα βάζουμε ψυγείο 1-2 ώρες να παγώσουν. Έτοιμα!
Linkedin YouTube Insta_logo_white