Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Like
Share to Facebook
Χαλβάς σιμιγδαλένιος

μερίδες των 90 γρ. –  125 θερμίδες ανά μερίδα

 

ΥΛΙΚΑ

1 φλυτζάνι λάδι

  • 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
  • 2 φλυτζάνια Deligios Stevia Φυσικό Γλυκαντικό Χωρίς Θερμίδες
  • 4 φλυτζάνια νερό
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 2 φλούδες πορτοκαλιού
  • 200 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με το Deligios Stevia Φυσικό Γλυκαντικό, τη κανέλλα και τις φλούδες πορτοκαλιού να πάρουν βράση για 5 λεπτά.
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα αμύγδαλα μέχρι να ροδίσουν.
  • Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αποκτήσει σκούρο χρώμα.
  •  Βγάζουμε από το σιρόπι τα ξύλα κανέλλας και τις φλούδες πορτοκαλιού και το ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας το σιμιγδάλι.
  •  Όταν απορροφηθεί, το αποσύρουμε από την φωτιά, το βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σερβίρουμε με καρύδια και λίγο μέλι, πασπαλίζοντας αν θέλουμε με λίγη κανέλα.
Linkedin YouTube Insta_logo_white