Ζεόλιθος

Like
Share to Facebook

Ο Ζεόλιθος είναι ένα πλέον ανερχόμενο φυσικό προϊόν, με αρκετές ευεργετικές, για τον ανθρώπινο οργανισμό, ιδιότητες. Σύμφωνα με τα βιβλιογραφικά δεδομένα πλούσια πηγή εξαιρετικού ζεόλιθου είναι όλη η περιοχή της Θράκης, η καθαρότητα του οποίου αγγίζει το 95% , που τον κατατάσσει στην κορυφαία ποιότητα παγκοσμίως.

Το όνομά του προέρχεται από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις Ζέω=βράζω και Λίθος=πέτρα, ενώ οι ιδιότητες και εφαρμογές του είναι τόσο σημαντικές που πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως το ιδανικό συμπλήρωμα μετάλλων

Η συνήθης περιεκτικότητα του είναι Πυρίτιο έως 68% Αργίλιο έως 11% Κάλιο έως 4% Ασβέστιο έως 1% και σε μικρότερα ποσοστά Μαγνήσιο, Σίδηρο και Μαγγάνιο. Όλα τα στοιχεία αυτά υπάρχουν στην δομή του υπό μορφή οξειδίων.

 

Σύμφωνα με τον Δρ Γεώργιο  Ζακυνθινό ( Αναπλ. Καθηγητής Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καλαμάτας - Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων) ο Ζεόλιθος φαίνεται να :

  • Είναι πολύτιμος σύμμαχος στις δίαιτες αδυνατίσματος και στις περιόδους έντονης φυσικής δραστηριότητας  αφού δεσμεύει  τα βαρέα μέταλλα και  τις τοξίνες που απελευθερώνονται από την γρήγορη ή απότομη καύση του λίπους .
  • Αυξάνει την ενέργεια και βελτιώνει την  απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τον πεπτικό σωλήνα.
  • Λειτουργεί ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, αφού  εγκλωβίζει τις ελεύθερες ρίζες μην αφήνοντας να λειτουργήσουν 
  • Μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου αφαιρώντας βαριά μέταλλα και τοξίνες
  • Μειώνει τα συμπτώματα των αλλεργιών από τα διάφορα τρόφιμα και τις περιβαλλοντικές αλλεργίες. 
  • Δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας και  ευφορίας κυρίως λόγω της εξάλειψης των τοξινών ενώ σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα φαίνεται να συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής σεροτονίνης από τον οργανισμό .
  • Βοηθά στην εξισορρόπηση του pH (μεταξύ 7,35 και 7,45), η οποία με τη σειρά της ενεργοποιεί την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου και ταυτόχρονα ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα ενώ παράλληλα δρα σαν άριστο φυσικό ισοτονικό
  • Επίσης φαίνεται να έχει θετική συνδρομή στην οισοφαγική παλινδρόμηση, καούρα.
  • μπορεί να ανακουφίσει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την σκλήρυνση κατά πλάκας, την ηπατίτιδα C, καθώς και το κοινό κρυολόγημα ή την γρίπη.
  • Είναι ασφαλές για μακροχρόνια χρήση

 

Όσον αφορά τις παρενέργειες, κυρίως λόγω αποβολής των τοξινών, ένα ελάχιστο ποσοστό χρηστών περίπου 1% έχει αναφέρει λίγο πόνο των μυών, κεφαλαλγία, εξάνθημα η αίσθηση κακουχίας στα πρώτα στάδια της αποτοξίνωσης.

Τα συμπτώματα αυτά οφείλονται στην έντονη αποτοξίνωση που προκαλεί και αντιμετωπίζονται με διακοπή της χρήσης για μερικές ημέρες ή με μείωση της ποσότητας. Πάντως καλό  είναι να ξεκινά κάποιος με χαμηλή δοσολογία ώστε να φτάσει το ένα γραμμάριο την ημέρα.  


Άλλη παρενέργεια είναι η αφυδάτωση που δημιουργείται με την αποβολή των τοξινών, αλλά αυτό δεν θα συμβεί εάν πίνουμε τουλάχιστον 10-12 ποτήρια νερό την ημέρα.

Linkedin YouTube Google+